- Ayrıntılar
-
Kategori: Ordu Haberleri
-
Perşembe, 31 Mart 2016 20:26 tarihinde oluşturuldu
-
Son Güncelleme: Perşembe, 31 Mart 2016 20:26
-
Perşembe, 31 Mart 2016 20:26 tarihinde yayınlandı.
-
özcan sütcü tarafından yazıldı.
-
Gösterim: 2949
BAŞKAN YILMAZ HABERTÜRK’TE AÇIKLADI
“4 AYDA TURİST SAYIMIZ % 40 ARTTI”
Habertürk Tv’de yayınlanan, Noyan Doğan’ın sunduğu “Bakış” adlı programın canlı yayın konuğu olan Başkan Enver Yılmaz; “Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ordu, büyük bir değişim yaşıyor. Yatırımlar için Ankara’nın büyük bir desteğini yanımızda görüyoruz” dedi.
ORDU ARTIK GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇ ALAN BİR İL
Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nden yapılan canlı yayında Hükümet’in ve Belediye’nin yatırımları ve projeleriyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, artık Ordu’nun göç veren değil, göç almaya başlayan bir il haline geldiğini söyledi. Canlı yayının yapıldığı sergi salonu hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Başkan Enver Yılmaz; “Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olan, 650 m2 kapalı alana sahip modern sanat galerimizde geçtiğimiz ay Ordu fotoğraflarını sergiledik, ardından ise Çanakkale fotoğraflarını sergiliyoruz. Eylül ayında da Zeki Müren’e ait kıyafetlerin de olacağı bir sergi düzenleyeceğiz. Sergilerimizi 20 günde 6 bin kişi ziyaret etti” diye konuştu.
ORDU BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞIYOR
Ordu’nun 19 ilçesiyle birlikte büyük bir değişim yaşadığına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz; “İcrai yönümüzün kuvvetli olması ve milletvekilliğinden gelmemizin artıları oldu. Ankara kaynaklı yatırımları her zaman hareketli kılıyoruz. Bu konuda da bizlere büyük bir destek var. Ankara’daki ilişkilerimiz bu yatırımların hızlı ve yoğun bir şekilde gelişmesine etkendir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere emek ve katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
HAVALİMANI TURİST SAYISINI ARTIRDI
Havalimanının Ordu’daki turist sayısını artırdığına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Ordu şu anda alt yapılarını hazır hale getiriyor. Birçok yatırım şu anda inşa halinde. Hizmete açtığımız havalimanı, Ordu’nun geleceğinin en önemli dinamiğidir. Ordu, Trabzon ve Samsun arasında sıkışmış halde idi. Bu illere üniversiteler kuruldu, bu da nüfusu tetikledi. Havalimanı bu konuda gelişimimize önemli bir etkendir. Havalimanı inşaatında denize 2 bin 100 dönümlük bir kara oluşturduk ve böylece yüzölçümümüzü de artırmış olduk. Bugün Avrupa bile, bu tarz dolgu havalimanlarını yapmak konusunda kararsız kalmıştır. Günlük 20 uçuş var ve mayıs ayından itibaren bu uçuşlar Avrupa ayağı ile birlikte daha da artacak. Sadece 4 ayda % 40 turist artışı sağladık” şeklinde konuştu.
FINDIK, BAL VE KİVİDE SÖZ SAHİBİYİZ
Ordu’da fındığın yanı sıra kivi ve bal üretiminin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz Türkiye’de fındık, bal ve kivi üretiminde birinci il olduklarına vurgu yaptı. Sanayisi olmayan bir il olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz; “Biz sanayisi olmayan ve tarım ağırlıklı butik bir iliz. En fazla fındığı, kiviyi ve balı üreten bir iliz. Turizm ve tarım bu ilin geleceği olacak” dedi.
ÜNYE PORT’UN MALİYETİ 350 MİLYON DOLAR
Ünye Limanı hakkında da kısa bilgiler veren, Ünye Port Limanı’nın geniş çaplı tanıtımının MİPİM Fuarı’nda yapıldığını belirten Başkan Yılmaz; “MİPİM Fuarı’nda İstanbul temsil olarak en büyük, Ordu ise nüfusu en az olan Büyükşehir olmasına rağmen ikinci stand oldu. Biz artık Şampiyonlar Ligi’ne talip olan bir Belediyeyiz. Ünye Port çok ciddi maliyet. Bu yatırım tüm Karadeniz ve Türk Cumhuriyetleri’ne hitap edecek. Yatırımın maliyeti 350 milyon dolar” diye konuştu.
HIZLI TREN PROJESİ’Nİ FATSA’YA KADAR GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Hükümetin Çorum - Samsun Hızlı Tren Projesi’ni hayata geçireceğini ve bu projenin Fatsa ilçesine kadar gelmesi için girişimlerin devam ettiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “ Biz bu hattı Fatsa’ya kadar getirmek istiyoruz. ARGE çalışmaları devam ediyor. Hükümetimizin bu konuda büyük bir desteği var” şeklinde konuştu.
ORDU ARTIK GÖÇ ALMAYA BAŞLADI
“Ordu artık göç veren değil, göç almaya başlayan bir il haline geldi” diyen Başkan Yılmaz; “Göç almaya son iki yıldır başladık. Daha önce göç veren bir ildik. Büyükşehir bu olayı tetikledi. Bundan sonra Ordu göç almaya devam edecek. Yaz döneminde çok yoğun olan Ordu’nun nüfusu bire üç oranında artıyor. Merkezi hükümetten gelen para yaz aylarında bizim harcamalarımıza yetmiyor. Çünkü nüfus bu dönemde yoğunlaşıyor. Halbuki Ankara’dan gelen para kış dönemindeki nüfusa göre geliyor ve bu nüfus yaz aylarında katlanıyor” ifadelerini kullandı.
FINDIKTA ALT VE ÜST LİMİTLERİ İLE DENGELEYİCİ BİR FAKTÖR OLMALI
Fındıkta devlet kontrolünün sağlanmasının gerekliliğine vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, son günlerde özellikle yüksek kesimlerde yağan karın fındığın yeni dönemdeki fiyatları konusunda belirleyici olacağını ve rekoltenin hala netleşmediğini söyledi. Başkan Yılmaz konuşmasında; “Yüksek ilçelerimizde kar ve don tehlikesi var. Fındıkta devlet kilo başına 1.7 lira destek veriyor ve bir kontrol sağlamalı. Alt ve üst limitleri dengeleyici bir faktör olmalı ve bunun için ciddi çalışmalar var. Fiskobirlik’in iflasından sonra fındığa alternatif olarak kivi üretimi yaygınlaştı. Kivinin pazar sorunu yok ve bu konuda alt yapı da hazır. Kiviye geçiş olumlu oldu. Bal sektörü de Ordu’da çok yoğun. İlimizde Arıcılık Enstitüsü var ve balla ilgili çok ciddi araştırmalar var. Ordulu arıcılar tüm yurtta çok önemli bir yerdedir” dedi.
DEREYOLU’NUN BİTİMİNE AZ KALDI
Son olarak Dereyolu Projesi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz, Dereyolu Projesi’nin Abdülhamit Han’ın projesi olduğunu ve bu proje ile Karadeniz Akdeniz’e bağlanacağını, İstanbul-Antalya hattından sonra ülkede
ikinci direkt hat olacağını söyledi. 2002 yılından bu yana hükümetin çok ciddi çalışma yürüttüğüne dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Hükümet olarak 2002’den bu yana çok ciddi bir çalışma gösterdik. Ordu- Mesudiye yani Sivas
bağlantısının %95’i bitti. Ulaştırma Bakanlığının verileri 2017 yılının ortasında tamamının biteceği yönünde. Bu yola
çıkıldığında 6 saatte kurallara uyarak Osmaniye ve Adana’ya ulaşılıyor. Çukurova’yı, GAP’ı ve İç Anadolu’yu
Karadeniz’e bağlayan çok ciddi bir yatırım. Bu proje kapsamında Mesudiye Ordu güzergahında 22 tane tünel var,
çoğu da bitti. 130 km olan Ordu-Mesudiye arası 70 km’ye düşüyor. % 3 eğim ile yaz, kış ve hava muhalefeti
olmaksızın, Ordu ulaşımın rahat olacağı bir il oluyor. Bu bizim en önemli 3. yatırımımızdı.
Milletvekili olduğum dönemde Karadeniz-Akdeniz yolunu açacağız, üniversiteyi kuracağız, havalimanını açacağız demiştik. İkisini tamamladık. Bu meşhur Dereyolu’nun bitimine çok az zaman kaldı” diye konuştu.
Haber kaynağı: ordu.bel.tr