22 MART DÜNYA SU GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük dünyada, Türkiye’de ve Ordu’daki su durumu ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak suyun insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.
 
Genel Müdür Yürük açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
“Su, insanlar başta olmak üzere hayvanların ve bitkilerin kısacası tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla bahşedilmiş adeta mucizevi bir kaynaktır. Dünya yüzeyinin dörtte üçü sularla kaplı olmasına rağmen, insan kullanımına uygun tatlı su miktarı maalesef oldukça sınırlıdır. Yeryüzündeki toplam tatlı su miktarı dünya üzerindeki toplam suyun %2,5’i olup bunun yalnızca % 1’i insan kullanımına elverişli kaynaklardan oluşmaktadır. Geri kalan tatlı sular çoğunlukla kutuplarda, yüksek dağlardaki buzullarda ve yeraltı rezervlerindedir.
 
Güzel ülkemiz Türkiye, üç tarafı suyla çevrili olmasına rağmen kullanılabilir ve tatlı su kaynağı bakımından oldukça zengin bir ülke değildir. Yılda kişi başına düşen 1500 m3 suyla Türkiye, su azlığı çeken ülkeler grubundadır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşanacağı öngörülmektedir. Ordumuzun dereleri, ırmakları ve akarsuları her ne kadar meşhur olsa da dünyadaki ve Türkiye’deki içme suyu ve kullanma suyu oranlarından pek de farklı değildir. İlimiz yağışlı bir bölgede olmasına rağmen yeraltı suları oldukça az kaynaklarla sınırlıdır. Yüzey suları ise barajlar yapılarak kentin ihtiyaçlarına cevap verilebilir.
 
Tüm bu olumsuz tablolara dikkat çekmek ve mevcut kullanabilir su kaynaklarını korumak için 22 Mart Dünya Su Günü ile dünyanın çeşitli noktalarında etkinlikler düzenlenerek farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bizler de yaşadığımız coğrafya içerisinde kullandığımız sularımızın kıymetini bilerek, su israfının ve kirletiminin önüne geçmeliyiz. Sularımızı idareli kullanmalı ve israf etmemeliyiz. Özellikle de su kaynaklarımızı kirletici unsurlardan uzak durmalıyız.”    
 
Haber kaynağı: ordu.bel.tr     
 
 
 
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
  • brick and by windows
whatsapp-hatti & Duyuru Panosu

>

ÇINAR HUKUK VE ARABULUCUK BÜROSU

Menu
Arşivlenmiş İçerik
Site Giriş Bilgisi
003967311
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
433
1238
4473
3952849
23108
42931
3967311

Your IP: 18.219.121.255
Server Time: 2024-05-17 12:29:26
Kimler Çevrim İçi

9 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Son Kullanıcı
  • özcansütcü
  • admin
  • Yönetim
Önemli Linkler
Dernek Siteleri
Akkuş İlçesi Web Siteleri
Reklam verebilirsiniz-1

Reklam verebilirsiniz-2

Reklam verebilirsiniz-3

Reklam verebilirsiniz-4

Reklam verebilirsiniz-5